Torta allo yogurt con Spirulina e Marmellata,
ricetta realizzata in collaborazione con Fattoria San Lorenzo 

"Una soffice torta allo yogurt con l'aggiunta di Spirulina Becagli in polvere, ideale per una colazione o una merenda sfiziosa e proteica."

Ingredienti per la torta

    • 1 vasetto di yogurt al naturale
    • 2 vasetti di zucchero
    • 3 vasetti di farina
    • 1 vasetto di olio di girasole
    • 3 uova
    • 6 grammi di spirulina Becagli in polvere.
       

    Per la farcitura:

    • 1 vasetto di marmellata di frutta a piacimento.

Procedimento:

Combine the yogurt with the sugar, the eggs and the spirulina powder in a planetary mixer and mix the whisk at maximum for one minute. Add the flour already mixed with the yeast and lastly with the whisk in action add the oil slowly. Place the mixture into a buttered and floured tart mold and bake at 180° for approximately 35 minutes. Once cooked, wait for it to cool and then remove from the pan so that the part of the cake with the cavity is visible, fill it with jam and sprinkle with icing sugar!